Diákok munkavállalása

Több munkáltató iskolaszövetkezet útján alkalmaz nyári munkára diákokat. 2012. július 1-től hatályos új munkatörvénykönyve, külön fejezetben szól az iskolaszövetkezet és tagja közötti munkaviszonyról.  Mielőtt 2012. július 1-től hatályos, iskolaszövetkezet keretében történő foglalkoztatást megismernénk, szeretném röviden ismertetni a 18 év alatti diákok munkavállalásainak szabályait.
A munkatörvénykönyve alapján munkavállaló az lehet, aki a 16-ik életévét betöltötte. Ez esetben kérdésként merülhet fel, hogy miként vállalhat munkát a 16 év alatti gyermek? Ők a gyámhatóság engedélye alapján lehetnek munkavállalók, méghozzá jogszabályban meghatározott kulturális, művészeti, sport-, hirdetési tevékenységet végezhetnek. Ettől eltérő szabály vonatkozik a tanulókra, ugyanis az iskolai szünet alatt már a 15-ik életévét betöltött tanuló is lehet munkavállaló, de csak akkor, ha nappali rendszerű képzés keretében tanul.
A munkaidőre, pihenőidőre, szabadságra vonatkozóan más szabályok vonatkoznak a 18 év alattiakra és más szabályok a 18 év felettiekre. A cikk folytatása a www.adozona.huweb oldalon olvasható.